Kattohuolto ja kuntotarkastukset

Tarjoamme kattojen kuntotarkastuksia, kattohuoltoja, katon pesua ja vesikourujen puhdistusta Uudenmaan alueella. Olemme työskennelleet katonmaalauksen ja kattohuoltotöiden parissa yli 20-vuotta, joten ammattitaitoon voit luottaa.

Jos kattosi tarvitsee ylläpitävää huoltotyötä puhdistuksesta maalaukseen, voitte tehdä meidän kanssa kattohuoltosopimuksen.

Kattohuolto sisältää

Kattohuoltosopimus sisältää vuodessa vähintään 2 kertaa katon kuntotarkastuksen, jossa tarkistamme kattoturvatuotteiden kiinnitykset, sekä mahdolliset vauriot katolla. Kattohuoltosopimus sisältää tarvittaessa myös lumenpudotukset.

Kattohuoltosopimuksen myötä saatte selkeän raportin huoltokäynnistä, suositukset ja korjaavat toimenpiteet, jos havaitsemme puutteita katolla.

Kattohuolto voi sisältää myös lumenpudotukset ja vesikourujen puhdistukset. Lumenpudotukset ja vesikourujen puhdistukset on mahdollista sopia myös yksittäisinä kertakäynteinä.

Miksi kattoa pitää huoltaa

Ehjä, hyväkuntoinen katto suojaa talon muita rakenteita kosteudelta, lialta, sääilmiöiltä, uv-säteilyltä ja muilta ympäristön vaikutuksilta. Katon elinkaaren pituuteen vaikuttavat olosuhteet, kuten lumikuorma, roskien kerääntyminen, lämpötilavaihtelut, sateet ja tuulet, rakenteet ja materiaalit. Runsas rasitus lyhentää katon käyttöikää.

Miten kattohuolto auttaa

Kattoa voidaan suojata mekaaniselta ja kemialliselta rasitukselta maalaamisen avulla ja pitämällä pinnat puhtaina. Katolle kertyvä orgaaninen materiaali aiheuttaa jäkälien ja sammalien kasvua katolla, joka rikkoo suojaavan pinnan ja nopeuttaa katon kulumista.

Katolle saattaa syntyä myös pieniä vaurioita esim. putoavien oksien tai lumikuormien takia, jotka hoitamattomina saattavat vahingoittaa katon tai talon muita rakenteita. Pienet vauriot pystytään korjaamaan kattohuollon yhteydessä.

Kun kattoa huolletaan säännöllisesti ja maalataan tarvittaessa, vähennetään lian kuluttavaa vaikutusta ja pidetään katon pinta likaa ja rasitusta kestävässä kunnossa. Kattohuollon avulla kevennetään tai ehkäistään rasituksen vaikutuksia ja pidennetään katon elintaarta.